• Aanbiedingen
 • *Nieuw*
 • Groenten
 • Fruit
 • Brood & banket
 • Kaas & broodbeleg
 • Zuivel & ijs
 • Vlees, vis & vega
 • Dranken & sappen
 • Eetgemak
 • Alle boodschappen
 • Cadeaus & zo
 • Streekmarkt

Waarom Vershuys?

Passie voor Vis - Echtpaar Van Dooren

Aan de Zeesweg in Sevenum staat onder de naam Passie voor Vis de enige professionele palingkwekerij van Limburg. Tevens een van de weinige in Nederland. John en Mieke van Dooren zijn dag en nacht in de weer om de palingkwekerij en -rokerij tot nu al een ongekend succes te maken. Deze zomer wordt de prachtige  winkel  uitgebreid met een  landelijk terras en proeverij en sinds april 2011 is hun paling en zalm in heel Limburg en Brabant te verkrijgen via Vershuys.com.

John schetst het kweekproces

We krijgen de glasaaltjes één keer per jaar binnen. We kopen dan een partij van 300 tot 400 duizend jonge visjes. Ongeveer 10% hiervan zetten we weer uit in de natuur als ze tien gram wegen, zo dragen we bij aan de palingstand in Nederland en Duitsland. De rest kweken we hier zodat ze na ongeveer veertien maanden klaar zijn voor consumptie. In dat proces moet alles optimaal zijn: de temperatuur, de waterzuivering, het zuurstofpeil, de voeding en niet te vergeten de rust voor de vissen.

Onze vissen mogen zo weinig mogelijk gestoord worden; mede daarom laten we bezoekers niet toe in de bedrijfsruimte. Dat kan mede niet door de strenge hygiëne-eisen. We zorgen voor zo weinig mogelijk afleiding en hebben klassieke muziek aanstaan. Dat werkt rustgevend: de vissen liggen op de bodem of op de rustnetjes lekker te relaxen. Dat is ideaal voor het welzijn van de vis en dus voor de groei.

Dupan - Eerlijke vis

Passie voor Vis is aangesloten bij Dupan, een stichting die middels onderzoek het behoud en herstel van de palingstand bevordert. Vissers, kwekers en verwerkers werken hierin samen. John: "Van elke vis die wij aan de consument verkopen, gaat een klein bedrag naar de stichting. Hiermee bevorderen we de duurzaamheid. Daarnaast doen we aan educatie, er komen geregeld buitenlandse gasten voor trainingen. Ook ontvangen we groepen voor een heerlijke proeverij met uitleg over onze activiteiten.

U kunt uw paling ook zelf roken

John en Mieke zoeken naar mogelijkheden om Passie voor Vis nog meer te laten leven voor bezoekers: "We roken zelf de vis, dat vinden mensen een interessant proces om te zien. Of bezoekers kunnen hun paling zelf roken, middels een workshop. We doen aan voorlichting en overwegen camera's in de hal op te hangen, zodat bezoekers kunnen zien wat we doen. Ook denken we erover buiten een bak te plaatsen, zodat de paling zichtbaar is.

Vorig jaar hebben we een winkeltje geopend, welk nu al weer uitgebreid wordt, waar we verse paling te koop hebben. Dat winkeltje is op vrijdagmiddag en zaterdag geopend. Met de uitbreiding hebben we in de zomer van 2012 een terrasje en kunnen de mensen paling- en vis producten bestellen en hier, met een prachtig Sevenums panorama compleet met ezels, nuttigen. We liggen hier ideaal bij fiets- en wandelroutes. We hebben ook nog het idee een restaurantje te beginnen. We hebben veel aanloop, zowel van toeristen van de recreatieparken in de buurt als van mensen uit heel Limburg. We bieden een mooi ambachtelijk product, daar hebben mensen wel wat kilometers voor over."

Mieke van Dooren:

"We laten onze paling voor de vangst minimaal een week uitzwemmen zonder voeding. Hierdoor krijgt de paling een heerlijke neutrale en verse smaak. En wij maken de paling zelf schoon wat garant staat voor een perfect product, een heerlijke gezonde oer Hollandse lekkernjj."
 

Contactgegevens

Passie voor Vis
Zeesweg 26
5975 PP Sevenum
T 06 52 09 32 08
I www.passievoorvis.nl


artikel#prijs
minimaal order bedrag€ 25,00
uw korting
totaal
naar kassa boodschappenlijst

Powered by: Red Square Software Foxxl

top