• Aanbiedingen
 • *Nieuw*
 • Groenten
 • Fruit
 • Brood & banket
 • Kaas & broodbeleg
 • Zuivel & ijs
 • Vlees, vis & vega
 • Dranken & sappen
 • Eetgemak
 • Alle boodschappen
 • Cadeaus & zo
 • Streekmarkt

Waarom Vershuys?

Broekmans Patisserie

Al ruim 85 jaar is Broekmans Patisserie een begrip in de regio Venlo en ver daarbuiten. Sind 1923 is het familiebedrijf dat anno 2010 ruim 40 medewerkers telt, actief in Limburg en Brabant op bestelling. Winkels liggen in Venlo, Venray en Roermond. Het ambachtelijke bedrijf heeft een reputatie opgebouwd dat de regio ver ontstijgt.

'Vroeger'

In 1923 werd het familiebedrijf Broekmans Patisserie opgericht. Oorspronkelijk werd het bedrijf gevestigd in de Steenstraat in hartje Venlo. Al voor de oorlog floreerde de zaak, maar uiteindelijk zorgde de bommenregen op de stad ervoor dat het pand aan de Steenstraat volledig werd verwoest. Een noodgedwongen verhuizing naar de Grote Kerkstraat was het gevolg. Zoon Harrie had zijn vader inmiddels te kennen gegeven de zaak over te willen nemen. Daarop werd hij naar Basel gestuurd om de fijne kneepjes van het vak onder de knie te krijgen. Zwitserland had in die jaren net als nu nog, een reputatie op het gebied van betrouwbaarheid vakkennis en hygiëne.


In de jaren heeft Broekmans Patisserie een bekendheid opgebouwd van Provinciehuis tot businessclass KLM, maar de ambacht en passie zijn nog steeds hetzelfde gebleven
 

Geert Broekmans

Inmiddels wordt de organisatie geleid door de derde generatie Broekmans. Geert nam het bedrijf over van zijn vader. Niet op dezelfde wijze waarop deze het bijna een halve eeuw eerder deed. Geert Broekmans droomde van een carrière bij de bank. Hij sloot de MEAO succesvol af maar het bloed kroop waar het niet gaan kon.

"Het banketbakken zat me in het bloed" moet de huidige directeur constateren. Uiteindelijk volgde hij de vakschool in Voorhout, op advies van zijn vader, die meende dat hij wel iets kon opsteken van de Randstedelijke zakelijkheid. Hij werkte uiteindelijk bij liefst zeven leerbedrijven, o.a. in Nederland, België en Zwitserland, voor hij op eigen benen mocht staan. Gemakkelijk had hij het in het begin zeker niet, want managen, delegeren en motiveren, immens belangrijk voor het leiden van het bedrijf had de jonge Broekmans nergens geleerd. "Door schade en schande ben ik wijs geworden", constateert hij anno 1998 tevreden.

Met recht want tegen het einde van het millennium is Broekmans Patisserie niet alleen een bedrijf met een voortreffelijke naam en een eminent product, maar ook een een gestroomlijnde organisatie waarmee met een gerust hart de sprong naarde 21ste eeuw kan worden gemaakt. In de productie werkt Geert Broekmans niet meer. Dat kan niet, daarvoor heeft hij teveel tijd nodig voor de doorlopende vernieuwing en aanpassing van het bedrijf. Daarmee blijkt een van de lijfspreuken van vader Harrie weer zeer accuraat: "Er zijn eigenlijk maar drie zaken aan de orde in het ambachtelijke bedrijf: voorbereiding, productie en controle. De productie moet je aan door je zelf getrainde vakmensen overlaten, voorbereiding en controle moet je zelf doen". Een waarheid als een koe, zo is gebleken ! 

 

Assortiment

Het meest exclusieve aanbod op het gebied van banket en chocolade vindt u hier onder handbereik. Alle producten zijn van eigen fabrikaat en afkomstig uit de eigen banketbakkerij, chocolaterie. Zij staan allemaal garant voor de uitzonderlijke kwaliteit.

 

Vernieuwing

Patisserie Broekmans opende onlangs een nieuwe bakkerij en winkel op de Veegtes in Venlo. Zie hier het prachtige resultaat in een kleine video:

Geert Broekmans:
‘Lekker is ook écht lekker’


Contactgegevens

Broekmans Patisserie BV
van Leeuwenhoekstraat 1
5916 PD Venlo
T: 088 - 088 19 00
E: info@broekmans.nl
I: www.broekmans.nl 

artikel#prijs
minimaal order bedrag€ 25,00
uw korting
totaal
naar kassa boodschappenlijst

Powered by: Red Square Software Foxxl

top